De elektrische auto, iets wat vaak in het nieuws komt en waar automerken hard mee aan de slag zijn. Ze zijn vaak aan het tobben om die actieradius te verhogen, zodat ze een beetje in de buurt komen van Tesla. Maar Tesla lijkt hier niet zo veel moeite mee te hebben want die doet er nog een schepje bovenop. De Model S en Model X hebben nu 10% meer actieradius dan eerst. Aan het uiterlijk of binnen in de auto aan het interieur is niets te zien, het zit namelijk aan wat nieuwe technische snufjes onderhuids.

Meer kilometers maken met de Tesla actieradius

Ondanks er nog steeds een 100 kWh batterijenpakket in de Tesla zit, kan die toch veder rijden dan eerst. Tesla zegt dat dit namelijk komt door de ‘’laatste generatie’’ aandrijflijn wat ze nu hebben uitgevonden. Wat de Amerikanen ook hebben gedaan met de Tesla, ze komen echt daadwerkelijk veder dan normaal. De Model S Long Range gaat namelijk voortaan 595 kilometer ver terwijl de Model X Long Range 523 kilometer kan afleggen. Dit is volgens Tesla een nieuw record. Deze actieradius is gebaseerd op een EPA-cyclus. De Model S Long Range is zelfs met de huidige cofigurator op een actieradius van 610 kilometer geschat aan de hand van een WLTP-schatting

Nog meer voordelen?

Naast dat de Tesla’s meer kilometer kunnen rijden zijn er nog andere updates die de Tesla beter maken. Tesla spreekt namelijk ook dat de 0 tot 100 tijden beter zullen zijn bij de Long Range en Standard-modellen. Naast de verbetering met het optrekken, kunnen beide auto’s ook 200 kW laden op een V3 Supercharger en 145 kW op een V2 Supercharger. Het opladen kan nu wel 50 procent sneller gaan dan het geval wat voorheen was. Als je dacht dat dit het al was, dan heb je het verkeerd. Tesla heeft de ophanging ook nog eens een keer vernieuwd waardoor hij meer comfort heeft tijdens de ritten op de snelwegen.
Embed from Getty Images

Verbeteringen bij Tesla

Na al deze verbeteringen zijn de Model S en Model X weer helemaal terug. De Model S kan je krijgen vanaf 82.400 euro en voor de Model X zal je 87.100 euro moeten betalen. Ze hebben beide die update met een nieuwe aandrijflijn. Met de Model S Standard Range kan je 450 kilometer rijden en bij de Model X Standard Rage kom je 375 kilometer ver.