Elektrische auto’s 

 

Tegenwoordig stapt iedereen over op elektrisch rijden. Stel je wilt over stappen op een elektrische auto. Je wilt voordat je overstapt daar natuurlijk meer over weten. Je vraagt je vast af welke elektrische auto’s er zijn en wat de beste elektrische auto’s zijn? Je wilt misschien weten welke de populairste zijn en wat de voor- en nadelen zijn van elektrisch rijden. Je leest het hier onder allemaal.

Welke elektrische auto’s zijn er?

Elektrische auto’s zijn de toekomst. We gaan steeds meer aan het milieu denken. Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden om zo aan het klimaat te denken. Veel automerken ontwikkelen zich in een rap tempo als het gaat om elektrische auto’s. Dit is lastig want welke elektrische auto’s zijn er? En vooral welke zijn de beste?

Wat zijn de populairste elektrische auto’s?

– De Audi e-Tron. De Audi e-Tron is op dit moment één van de beste elektrische auto. Deze auto heeft een actieradius van 400 km. Dit is in deze tijd heel veel en dat laat ook zien dat Audi al volop aan het ontwikkelen is. De e-Tron is een hele krachtige auto. Het heeft maar liefst 1800 kilo trekgewicht.

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

Voordelen:

  1. Elektrisch rijden is beter voor het milieu. Elektrische auto’s maken geen fijnstof en stikstofoxiden aan. Ook stoten ze veel minder CO2 uit bij het produceren van de auto en tijdens het rijden. Als je je auto oplaadt met zelf opgewekte groene stroom dan ben je extra goed bezig voor het milieu.

Nadelen:

  1. Opladen duurt langer dan tanken. Als je gaat tanken kost dit je bijna geen tijd. Het opladen duurt een stuk langer dit kan wel 6 tot 10 uur duren voordat de accu weer helemaal vol is. Als je thuis blijft is dit natuurlijk geen probleem, maar als je op vakantie gaat kan dit voor grote problemen zorgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel snelladers waarmee je auto in een half uur 80% is opgeladen.

Wil je nou meer hierover lezen kijk dan even onze blogpagina.