Opel is een automerk dat in Duitsland wordt geproduceerd. Het bedrijf maakt zowel auto’s als motoren en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1862. Opel is altijd bekend geweest om zijn betaalbare en praktische auto’s te maken. In recente jaren hebben ze echter ook luxere modellen uitgebracht.

Opel is een dochteronderneming van General Motors en heeft in Europa altijd een sterke aanwezigheid gehad. Het bedrijf heeft verschillende innovaties in de auto-industrie geïntroduceerd, waaronder het gebruik van aluminium voor carrosserieën en turbocharged motoren.

In 2017 besloten Opel en General Motors om zich te concentreren op andere markten en Opel werd verkocht aan de Franse autofabrikant Groupe PSA. Het bedrijf is nu bezig met het uitrollen van een nieuwe strategie genaamd ‘Opel2022’. Dit betekent dat ze zich gaan concentreren op elektrische en achterwielaangedreven modellen.

We kunnen dus verwachten dat Opel in de toekomst een mix zal bieden van betaalbare, praktische en luxe auto’s. Het bedrijf is een belangrijke speler in de Europese auto-industrie en zal dat waarschijnlijk ook blijven in de komende jaren.