Schade aan je auto is altijd vervelend. Daarom is het belangrijk dat je de schade zo snel mogelijk laat repareren door een ervaren schade hersteller. Hieronder vertellen we je meer over autoschade en waar je het beste kunt laten herstellen.

Autoschade kan op verschillende manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een botsing, maar ook schade door weer en wind of vandalisme komt regelmatig voor. Wanneer je schade hebt aan je auto is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk laat repareren. Een schadehersteller kan je auto weer in oude staat terugbrengen en ervoor zorgen dat je weer veilig de weg op kan.

Wanneer je schade hebt aan je auto is het verstandig om direct contact op te nemen met een schadebedrijf. Zij kunnen je adviseren over de beste manier om de schade te herstellen. Ook kunnen zij ervoor zorgen dat je schade zo snel mogelijk wordt hersteld, zodat je weer veilig de weg op kan.

Bij autoschade is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten van de schadebedrijf, maar ook naar de kwaliteit van het werk. Een schadebedrijf moet namelijk goed werk leveren, zodat je weer veilig de weg op kan. Kies daarom altijd voor een erkende schadebedrijf met ervaring. Zo weet je zeker dat je schade zo snel mogelijk wordt hersteld en dat je weer veilig de weg op kan.

Verzekeringen

Verzekeringen vergoeden veel schades, maar niet alle schades. Het is daarom belangrijk om te weten welke schades je kunt declareren bij je verzekering en welke schades je zelf moet betalen. Bij sommige schades moet je bijvoorbeeld een eigen risico betalen. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen als je schade maakt met je auto. Het eigen risico is meestal € 150,- of € 300,- per schadegeval.

Ruitschade

Ruitschade is schade aan de ruiten van je auto. Bijvoorbeeld als er een steentje in je raam is geslagen of als de ruit gebroken is. Ruitschade wordt vaak gedekt door de verzekering, maar niet altijd. Het is daarom belangrijk om je polis goed door te lezen. Soms moet je namelijk een eigen risico betalen als je schade maakt aan de ruiten van je auto.