Een nieuwe of tweedehands auto kopen, het is niet altijd even eenvoudig. Je moet eerst en vooral uitzoeken wat voor auto je graag wilt en dan moet je hem nog vinden. En dat is niet voor iedereen zo eenvoudig. Tot je plots de auto van je dromen in Duitsland tegenkomt. Wat nu gedaan? Heel eenvoudig, de auto importeren. Lees vlug verder om te weten hoe je dat doet! 

Zelf doen of laten doen 

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een auto in Duitsland hebt gekocht is of je hem zelf wil importeren of dat je dit wilt laten doen. Een auto kopen uit Duitsland is één ding, maar hij moet natuurlijk nog wel tot bij jou in eigen land geraken. Daar komt heel wat bij kijken en daar zie je misschien wel tegenop. Dat hoeft gelukkig niet, want je moet het niet zelf doen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die jou kunnen helpen met het importeren van jouw droomauto. Zij brengen alles in orde, het enige dat jij hoeft te doen is betalen. 

Waarop letten bij het importeren van de auto? 

Wanneer je er toch voor kiest om de auto zelf te gaan importeren, zijn er een aantal zaken waarop je kan letten. Koop altijd een auto bij een merkdealer en wanneer de prijs té laag is dan kan het zijn dat er iets mis is aan de auto. Wat goedkoper kan wel, maar wanneer het te mooi lijkt om waar te zijn kan je beter voor een andere auto kiezen. Reken op voorhand alles goed uit, de auto op zich kan dan wel goedkoper zijn maar importeren kost geld. Het is niet de bedoeling dat je aan het einde van de rit toch nog duurder uitkomt dan wanneer je de auto gewoon in eigen land zou kopen. 

Zijn er nadelen aan verbonden? 

Uiteraard zijn er een aantal nadelen verbonden aan een auto importeren. Het grootste nadeel is dat je minder controle hebt dan wanneer je een auto in eigen land koopt. Zo heb je minder controle op de kilometerteller van een auto als je deze in het buitenland koopt. Ook ben je nooit helemaal zeker of de auto wel door de keuring geraakt en moet je helemaal naar het buitenland reizen om alles te regelen. Er wordt dus wel aangeraden om eerst zeker te zijn dat je de auto niet gewoon in eigen buurt kan kopen.