De meeste van ons zullen er wel eens last van gehad hebben, een conflict op de werkvloer. Dit proberen we ten alle tijde te voorkomen want deze mensen zullen dagelijks om u heen zijn, dan is het maar beter hier een goede band mee te hebben. Nou zullen de meeste conflicten niet meer voorstellen dan een woordenwisseling maar sommige lopen uit de hand en dan is het van belang om een arbeidsmediator in te schakelen, en waarom leggen we u graag uit aan de hand van 3 redenen.

1 van de 3 redenen is een frisse kijk op de situatie

U en de tegenpartij van het conflict hebben allebei een sterk verschillende mening waardoor er geen oplossing mogelijk is volgens jullie, de een zegt A en de ander B. Door een 3e persoon toe te voegen aan de situatie en deze een zo goed mogelijk uitleg te geven geeft dit een frisse kijk op de situatie. Deze persoon met als status arbeidsmediator heeft een neutrale status en is ervaren met deze situaties, dit om als einddoel te hebben dat beide partijen elkaars hand kunnen schudden. 

Sneller dan een eventuele rechtszaak

Mocht het erop uitlopen dat het gaat lijken op een rechtszaak die gestart moet worden dan moet er zeker gekeken worden naar een arbeidsmediator. Die heeft een beter blik op de situatie dan een rechter en kan met de ervaring een goed besluit nemen, maar het grote voordeel van een samenwerking aangaan met Dé Arbeidsmediator is het verschil in tijd op gebied van het hele proces dat doorlopen moet worden met een rechtszaak. Binnen een gemiddelde tijd van 5 weken zou het opgelost moeten kunnen worden zonder betrekking van een rechter.

De vermindering van kosten 

De kosten die geleden worden tijdens een werk conflict lijken klein maar als alle bijkomende zaken zoals de gebruikte tijd, het werk wat niet af is en eventuele materiële schade worden opgeteld kan dat hoog oplopen. Om dan een rechter te nemen is een dure stap, een arbeidsmediator zit laag in het middensegment. Zoek voor de dichtstbij gelegen door naar bijvoorbeeld arbeidsmediation Utrecht te zoeken!

Het liefste heb je geen conflict op je werk, maar als je er een hebt, hoop ik dat deze 3 redenen u overtuigen om een arbeidsmediator in te schakelen.