In de eerste race van het jaar begon het Red Bull Racing team niet heel sterk. Beide Red bulls vielen namelijk uit door motor problemen. Dit zorgde voor een moeizame start van het seizoen maar uiteindelijk wisten ze zich in de laatste races weer terug te vechten en staan nu op een 2e plaats met maar een paar punten achter Ferrari. Vergeleken met de Ferrari heeft Red Bull een sterkere auto, maar de betrouwbaarheid daarentegen is wel minder dan de Ferrari.

Hoe gingen de eerste races voor Red Bull?

Zoals eerder verteld ging het aan de start van het seizoen niet goed voor Red Bull. Beide auto’s vielen uit en er werden dus belangrijke punten laten liggen. In de race van Saoedi-Arabië won Max verstappen de race en behaalde hij belangrijke punten. Perez eindigde 4e wat ook goed was voor de punten. Helaas viel Max Verstappen in de race van Australië uit door motorproblemen, maar Sergio Perez kon de race wel finishen en behaalde wel punten voor het team. De race in Italië won Max en Perez werd 2e, waardoor red Bull een 1,2 behaalde wat heel knap is. In Miami won Max weer en Perez werd 4e. Door deze goede comeback staat Red Bull nu op de 2e plaats met 6 punten achter Ferrari en kunnen ze dit weekend in Barcelona de leiding overnemen. 

De nieuwste ontwikkelingen van de Red Bull

Christian Horner (de teambaas van Red Bull) heeft aangekocht met een aantal nieuwe upgrades te komen voor de race in Barcelona aankomend weekend. De teambaas zegt dat de auto lichter moet worden. Voor de race van Barcelona wordt de auto bijna 7 kilo lichter en dat kan heel veel gaan schelen, vooral in de langzame bochten. Dankzij deze upgrades kan het ervoor zorgen dat Red Bull makkelijker van de Ferrari wint en misschien wel de koppositie overneemt in het klassement.