Elektrische auto’s zijn de toekomst. We gaan steeds meer aan het milieu denken. Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden om zo aan het klimaat te denken. Veel automerken ontwikkelen zich in een rap tempo als het gaat om elektrische auto’s. Dit is lastig want welke elektrische auto’s zijn er? En vooral welke zijn de beste? 

De elektrische auto’s die het het beste doet is de volgende auto:

Elk jaar wordt er een prijs uitgereikt voor beste elektrische auto van het jaar. De prijs van het jaar 2022 van het midden segment  is dit jaar naar:

– De Fiat 500e. De Fiat 500e heeft een actieradius van 320 km en in het stadsverkeer kan dit zelfs oplopen tot 460 km. Wat ook optimaal is, is dat hij snel oplaad. Binnen 5 minuten snelladen zit er alweer 50km bij.

De prijs van het hoge segment is gegaan naar: 

– De KIA EV6 heeft ongeveer 300 km actieradius. Daarnaast accelereert hij in 8,5 seconden van 0 naar 100 en kan daarbij een topsnelheid behalen van 185 km/u. Voor een SUV is dit heel goed. Deze auto onderscheid zich in zijn trekkracht. Hij kan maar liefst tot 1600 kg trekken.

De prijs voor het topsegment is gegaan naar:

– De Audi e-Tron. De Audi e-Tron is op dit moment ook één van de beste elektrische auto. Deze auto heeft een actieradius van 400 km. Dit is in deze tijd heel veel en dat laat ook zien dat Audi al volop aan het ontwikkelen is. De e-Tron is een hele krachtige auto. Het heeft maar liefst 1800 kilo trekgewicht.

Dit bewijst dat dit een van de beste elektrische auto’s zijn die er op dit moment zijn in elk soort segment. 

De elektrische auto met de grootste actieradius is:

– De Tesla model S Plaid+. Deze Tesla heeft een actieradius van maar liefst 837 km. Er hangt dan ook een hoog prijskaartje aan, maar dan krijg je er ook wat voor terug. Hij gaat in maar liefst 2,1 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 322 km/u. De Tesla’s scoren over het algemeen best goed. Tesla is de grootste op de markt als het gaat om elektrische auto’s.

Er is sinds kort ook een nieuw automerk op de markt gekomen. Dat is Polestar, Polestar is een automerk dat zich bezighoudt met elektrische auto’s en wilt zich gaan concurreren met Tesla.

photo-tesla-oplaadpunt