Een aanhangwagen kan een grote en dure aankoop zijn. Daarom kan je ook kiezen voor tweedehands aanhangwagens. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en hebben nog steeds een prima kwaliteit. Hier zijn 5 tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen. Zo maak jij de beste keuze!

Bekijk het aanbod goed

Er is een groot aanbod te vinden van tweedehands aanhangwagens. Hierdoor zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Bekijk dus eerst een aantal verschillende aanhangwagens online en beslis wat voor soort aanhangwagen je wilt. Je kan op deze manier veel gerichter op zoek naar een aanhangwagen die voldoet aan al jouw wensen.

Koop van een betrouwbare verkoper

Het kopen van een tweedehands product kan spannend zijn. Je weet natuurlijk nooit zeker of de aanhangwagen wel in goede conditie is. Daarom is het belangrijk om van een betrouwbare verkoper te kopen. Je kan bijvoorbeeld kijken of betrouwbare aanhangerverkopers ook tweedehands aanhangers aanbieden. Check ook altijd even de reviews van andere klanten. 

Let op de conditie van een tweedehands aanhangwagen

Bij het aanschaffen van een tweedehands aanhangwagen moet je goed letten op de conditie. Vaak is de conditie aangegeven bij de verkoopadvertentie. De aanhangwagen is dan bijvoorbeeld ‘zo goed als nieuw’ of ‘gebruikt’.  Wanneer je van plan bent om de aanhangwagen voor een langere tijd intensief te gebruiken, kan je het beste kiezen voor een aanhangwagen die zo goed als nieuw is.

Afmeting en laadgewicht

Alle aanhangwagens hebben een maximaal laadgewicht. Dit betekent dat je niet meer mag vervoeren dat dit maximale gewicht. Houd hier dus rekening mee bij het kopen van een aanhangwagen. Bedenk dus eerst wat je van plan bent om te vervoeren. Kies daarna de aanhangwagen met de juiste afmetingen en laadgewicht.

Controleer de kwaliteit van de tweedehands aanhangwagen

Wanneer je tweedehands aanhangwagens gaat aanschaffen, is het zeker aan te raden om eerst de kwaliteit te controleren. Zorg er dus voor dat je de aanhangwagen eerst in het echt ziet voordat je deze koopt. Controleer dan of alles in orde is en of de conditie is zoals je had verwacht. Als je alles zorgvuldig bekeken hebt, kan je de aanhangwagen aan gaan schaffen.

Wil je een aanhanger kopen in de omgeving van Groningen? Kom dan eens langs bij Fripaan aanhangwagens. De specialist in zowel nieuwe als tweedehands aanhangers én dealer van het merk Hapert.