Het is alweer een tijdje geleden dat we in het nieuws van 2017 kennismaakte met de nieuwe Tesla Roadster en sinds deze show zit de wereld vol spanning aan het wachten op de next-gen model wat gaan komen. Volgens Elon Musk zal dit de allersnelste productie auto gaan worden. Nu staat Elon Musk wel een beetje bekend dat die af en toe overdrijft, maar na de beelden die er van gemaakt zijn lijkt dit wel mee te vallen. Hij zou in 1,9 seconden op de 100 moeten zitten, op de video is te zien dat die ook wel echt verbazing wekkend optrekt.

Video

Er zijn in de loop van de jaren redelijk wat foto’s van de aankomende Tesla gelekt. Maar er is nog nooit echt een duidelijke video gekomen waar je de auto goed kunt zien. In 2017 maakte Tesla hier een eind aan door een video online te zetten waarbij je Roadster

De Tesla Roadster van zero to sixty in onder 2 seconden

De Tesla Roadster zou namelijk binnen 1,9 seconden op de 100km per uur moeten zitten. Als dit inderdaad zo zou zijn dan zal de Roadster inderdaad een stuk sneller zijn dan andere supercars. Naast dat de Roadster zo belachelijk hard optrekt, zou ook de topsnelheid flink hoog moeten liggen. De Tesla zou een topsnelheid hebben van meer dan 400 kilometer per uur, en zou die in 4,2 seconden op de 160 km per uur zitten.

Maar wanneer komt deze supercar dan? Volgens Tesla zal die ergens aan het eind van volgend jaar op de wegen moeten rijden. Maar helaas moeten we erbij zeggen dat de automaker in het verleden redelijk vaak naast de deadlines heeft gezeten. Het is dus nog een grote vraag of die volgend jaar echt al beschikbaar is. Onder tussen zit Elon Musk niet stil, hij liet op twitter merken dat tesla bezig was met een auto die kon zweven.

Embed from Getty Images

Specificaties over de Tesla Roadster

Ondanks Tesla hier een beetje geheimzinnig over doet, zijn er toch al wat andere specificaties naast de snelheden. Zo zou deze snelle Tesla een actieradius hebben van ongeveer 1000 kilometer! Dit is ten opzichte van een ‘’normale’’ tesla een heel groot verbeter punt. Deze kan meestal rond de 400 kilometer afleggen voordat je hem weer aan de lader moet doen. Je kunt dus zeker dubbel zo ver rijden met de nieuwe Roadster. De meeste supercars hebben plaats voor een bestuurder en één bij passagier. De Roadster heeft plek voor in totaal 4 personen, je kunt dus met zijn 4e in deze supercar. Op de website van Tesla zie je ook een foto waarbij het dakraam open kunt, en je dus een soort cabrio hebt.