Wil je een elektrische auto kopen? Dan kan het interessant zijn om te weten dat er een subsidieregeling voor elektrische auto’s is waar je recht op hebt. In dit blogartikel vertellen we je alles over deze subsidieregeling en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Ook leggen we uit waarom de subsidie gegeven wordt en hoeveel subsidie je precies ontvangt.

Wat is de subsidieregeling voor elektrische auto’s?

De subsidieregeling voor elektrische auto’s is een stimuleringsmaatregel van de overheid om het aantal elektrische auto’s in Nederland te verhogen. Deze regeling houdt in dat je een subsidie ontvangt wanneer je een elektrische auto koopt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type elektrische auto dat je koopt.

Wanneer kom je in aanmerking voor deze subsidie?

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als je een elektrische auto koopt met een CO₂-uitstoot van maximaal 50 gram per kilometer. Dit is dezelfde grens die geldt voor de bijtelling van elektrische auto’s. Als je een elektrische auto koopt met een CO₂-uitstoot van meer dan 50 gram per kilometer, kom je niet in aanmerking voor de subsidie.

De reden waarom deze subsidieregeling voor elektrische auto’s is ingesteld

De overheid heeft deze regeling ingesteld om ervoor te zorgen dat er meer elektrische auto’s op de weg komen. Dit is nodig omdat elektrische auto’s minder CO₂ uitstoten dan benzine- of dieselauto’s. Dit is goed voor het milieu en de luchtkwaliteit.

Hoeveel subsidie ontvang je?

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type elektrische auto dat je koopt. De maximumsubsidie in 2022 bedraagt 3.350 euro. In 2023 zal de subsidie dalen naar 2.950 euro.

Check dus altijd of je recht hebt op subsidie als je een auto koopt. Dit kan je namelijk veel geld besparen.