Het formule 1 seizoen van 2019 is nog maar net begonnen, en hebben nog maar slechts 3 races gereden. Normaal gesproken kan je dan al wel een inschatting maken over hoe het seizoen er uit gaat zien. Wanneer je kijkt naar Max Verstappen zie je al vrij snel dat hij met zijn Red Bull bolide snelheid te kort heeft, ondanks hij er beter voor staat dan ooit na de eerste 3 races

Snelheid

Ook al staat Max Verstappen nu 3e in het kampioenschap, ziet iedereen wel dat Red Bull Racing simpel weg te kort komt aan snelheid als je kijkt naar Mercedes en Ferrari. Max staat dan wel 3e in het WK en had ook eigenlijk niet hoger gekund. Max heeft op het missen van de kwalificatieronde in China een foutloze start gemaakt in het begin van het seizoen. Dit kan je vergelijken met Pierre Gasly die het erg lastig heeft. Maar Max had ook geen 3e kunnen staan als er bij Ferrari niets verkeerd was gegaan, anders zouden de beide Ferrari coureurs boven de Nederlander hebben gestaan. Tijdens de races zijn er ook nog geen momenten geweest waarbij de Red Bull exceptioneel is.

Updates

Red Bull heeft al aangegeven dat er later in dit seizoen ’s updates zouden komen. We hopen natuurlijk dat deze updates Red Bull Racing op een hoogte brengen zodat ze kunnen strijden met de zilveren en rode auto’s. De kenners zeggen dat het een feit is dat Red Bull relatief goed is met het verbeteren van de auto naarmate het seizoen vordert. Maar om hier nou helemaal op te vertrouwen dat dit het geval is, is misschien wel weer iets te optimistisch. Dit weet teambaas Christian Horner ook, hij probeert de hoge verwachtingen dan ook iets wat te temperen.

Het rare is juist dat voor dat het seizoen begon, gaf Helmut Marko al aan dat het target was om 5 keer te winnen met de RB15. Dit is precies 1 meer dan wat ze vorig jaar behaalde met de Renault motor. Toen wisten Max verstappen en Daniel Ricciardo allebei 2 keer de een overwinning te halen.
Embed from Getty Images

Wat is het probleem?

Er is sprake van meer extra power die de Honda motor nodig heeft,  maar Horner weet eigenlijk niet of dit nu het verschil gaat maken. De grootste belangrijkste verbetering punt ligt in zijn ogen in het ‘’goed grip krijgen in de banden’’. Dat is iets waarmee Red Bull Racing erg mee bezig is, dit kan zorgen voor een enorm tijdswinst als dit goed gaat.