Het heeft lang geduurd maar nu kan Bugatti eindelijk zijn nieuwe parel tonen de internationale autobeurs in Genève. De Bugatti chiron. De auto is op dit moment de meest krachtige productie auto ter wereld. Kosten voor de Bugatti Chiron 2,4 miljoen euro is de chiron duur- oké, ongelofelijk duur.
Voor de prijs van 1 chiron kan je ook 10 Audi RS8 kopen, 114 Volkswagen Golfs. Maar laten we eerlijk zijn voor dat geld krijg je wel wat terug. De drie opvallende eigenschappen van de Chiron:

Hij is Exclusief

Net als zijn broertje de Bugatti Veyron die in 2005 onder groten belangstelling op de markt kwam. Werden er 450 modellen in mum van tijd verkocht. Het opvallende van Veyron was dat hij waarschijnlijk nog geen eens winstgevend was., maar daar draait het niet om volgens de automaker. De Bugatti is een auto om grenzen te verleggen. Dit maakt het ook geen normale productie auto.

Op dit moment zijn er volgens de auto blog drie Bugatti’s verkocht over heel Nederland. Dit is best bijzonder want het is relatief veel: al ga je er van uit dat in Europa alleen Groot-Brittannië meer Bugatti’s heeft gekocht.  Bugatti vertelde in een interview het volgende:

‘’Wij zijn van plan om 500 Bugatti chiron’s te produceren, maar dit aantal kan, net zoals bij de veyron, later nog toenemen’’

De bekleding

De nieuwe Bugatti is ontworpen om zijn broertje de Veyron op alle gebieden te verslaan: hij moet eleganter, sneller en comfortabeler zijn. de w16-motor bestaat uit 4 turbo’s en zit binnen 2,4 uitstilstand op 100 km/u. wat ook geheel niet onbelangrijk is dat de boksen zijn belegd met diamanten in de tweeters.

Motorinhoud

Het verschil tussen ze broertje de Veyron is niet uitzonderlijk groot. Het verschil zit hem alleen in de motorkracht. Bugatti heeft vastgehouden aan hetzelfde motorblok als de Veyron hij is alleen een beetje opgevoerd met maar liefst 500pk! De kosten voor de Bugatti zijn wel een stuk duurder vergeleken met de Veyron .

Waar de Veyron vooral op snelheid en brute kracht draaide, draait de Chiron enkel op fossiele brandstoffen, waarom? Omdat ze voor de concurrente uit wouden streven. De concurrenten van Bugatti (Porsche (918), Ferrari (la Ferrari/f50) en McLaren (P1) kwamen met hybride modellen. Chiron is nu, zonder een verplichte begrenzing, de snelste productieauto van de wereld.

Voor meer interessante weetjes volg onze blog magazineauto’s