Koenigsegg is een Zweedse automobielfabrikant van supercars, gevestigd in Ängelholm. Het bedrijf werd opgericht in 1994 door Christian von Koenigsegg, met het doel om “de snelste straatlegale auto ter wereld” te bouwen.

Koenigsegg heeft verschillende “wereldrecords” op zijn naam staan, waaronder het record voor de snelste productieauto ooit gemaakt ( met de Agera RS), de snelste straatlegale auto ooit gemaakt ( met de Regera) en de snelste accelererende auto ooit gemaakt ( met de Koenigsegg One: ).

Koenigsegg streeft ernaar om de beste prestaties, veiligheid, duurzaamheid en rijplezier te leveren in zijn klassen. Koenigsegg ontwikkelt ook zelf veel van de unieke technologieën die je in hun auto’s aantreft. Dit maakt Koenigsegg een van de meest innovatieve automobielfabrikanten ter wereld.

Koenigsegg heeft een grote liefde voor auto’s en motorsport. Het bedrijf is dan ook actief betrokken bij verschillende raceteams en evenementen over de hele wereld. Koenigsegg is ook een toonaangevende speler in de wereldwijde auto-industrie, waar het bedrijf actief samenwerkt met andere fabrikanten om de toekomst van de automobiel te helpen vormen.