Jumboblok gebruiken voor verschillende doelen, zoals het voorkomen van inrijden, het scheiden van wandelpaden, parkeergarages van overig verkeer én we leveren speciale ruggen die ingezet kunnen worden om ramkraken zo goed mogelijk te voorkomen.

Dit komt mede door het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd. Oersterk en degelijk beton dat jarenlang meegaat, weersbestendig is en nagenoeg geen onderhoud behoeft. Zoals de naam al prijsgeeft hebben jumboblokken een groot formaat waardoor ze nagenoeg onverwoestbaar zijn. Een jumboblok is herkenbaar aan zijn bijzondere vormgeving. Vlak aan de onderkant waardoor het op iedere ondergrond geplaatst kan worden. De bovenkant heeft een halfronde vorm wat aan de rug van een varkensrug doet denken. Daarom worden jumboblokken ook wel varkensruggen of biggenruggen genoemd. Ze zijn in een standaard grijze betonkleur verkrijgbaar maar ook in opvallende kleuren zoals wit en geel. Wil je er helemaal een opvallend obstakel van maken, verf het dan met speciale betonverf in iedere gewenste kleur. Bekijk ons assortiment op de website van jumboblokken.nl

Jumboblokken als obstakels

Om jumboblokken kun je eigenlijk niet omheen. Daarom zijn ze perfect te gebruiken als barrière. Plaats er een aantal geschakeld naast elkaar voor de ingang van je bedrijf en criminelen kunnen zich met een ramkraak geen toegang meer verschaffen. Het enige wat ze eraan overhouden is flinke schade aan het voertuig waarmee ze van plan waren dit te doen terwijl de betonnen jumboblokken er geen nadelige gevolgen aan over houden. Ze zijn immers bestand tegen zoveel geweld. Ook bij ingangen waar niet geparkeerd mag worden, zoals de toegangsdeuren van een ziekenhuis of een openbare instelling, biedt het plaatsen van jumboblokken uitkomst. Zo wordt in één oogopslag duidelijk dat daar niet geparkeerd mag worden. Een nooduitgang vrijhouden of gemotoriseerd verkeer weren uit drukbezochte winkelstraten? De betonnen blokken plaatsen biedt daarbij uitkomst.

Jumboblokken in het verkeer en parkeergarages

Op openbare wegen markeren jumboblokken plekken waar gevaar dreigt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scherpe bochten in de weg of andere, onoverzichtelijke verkeerssituaties. Ook kunnen jumboblokken als duidelijke afscheiding dienen tussen een rijbaan en een fiets- of wandelpad. Zo blijven de diverse weggebruikers op een veilige afstand van elkaar zonder dat er vervelende ongelukken kunnen gebeuren. Jumboblokken zijn ook prima inzetbaar bij parkeergelegenheden. Ze geven duidelijk aan waar een voertuig geparkeerd mag worden zonder dat het te ver door kan rijden. Betonnen jumboblokken zijn heel betaalbaar en geschikt voor zowel particulieren, bedrijven en overheidsinstanties.