Isuzu Motors Ltd. is een Japanse fabrikant van personenauto’s, vrachtwagens en dieseltreinen. Het bedrijf maakt onderdelen voor General Motors, Suzuki en Honda. Opgericht in 1937 maakte het bedrijf in eerste instantie dieselmotoren voor schepen. Na de Tweede Wereldoorlog maakte het bedrijf zich snel een naam als fabrikant van kwalitatief hoogwaardige vrachtwagens en dieseltreinen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste vrachtwagenfabrikanten van Japan.

Isuzu produceert zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Het bedrijf heeft een sterke positie in de Japanse markt voor bedrijfswagens. In 2009 was het bedrijf goed voor een aandeel van 26,0% in de Japanse markt voor bedrijfswagens. Het aandeel van Isuzu in de Japanse markt voor personenauto’s was in 2009 0,84%.

Isuzu is sinds 1999 een dochteronderneming van General Motors. Het bedrijf heeft fabrieken in Japan, Thailand, Vietnam en de Verenigde Staten. In Europa worden de vrachtwagens van Isuzu onder de naam Iveco verkocht.