De Ford mustang is een icon al heb je het over classic old school muscle- car. Hij is bekend over de hele wereld, er zijn een hoop mensen die deze auto graag in hun garage willen hebben. Elke auto liefhebber heeft wel een unieke eigenschap bij deze auto waar je verlieft op kunt worden. In samenwerking met shelby heeft Ford in het verleden al een hoop samen werkingen gehad en verschillenden mustangs geproduceerd. Maar de shelby GT500 is de ultieme creatie volgens velen. King of the Hill. De 1976 Ford mustang is GT500 ‘ Eleanor’ uit Gone in 60 seconden. Of toch niet? Deze ’67 Shelby GT500 komt aardig in de buurt en is misschien wel de coolste GT500 ooit.

Het beste van twee werelden

Caroll Shelby heeft een hoop verschillende GT500 gemaakt, maar dit was de eerste auto waar Caroll Shelby écht trots op was. Een goede reden daarvoor was de motor: de Cobra Le Mans motor. Dit blok was (enigszins) afgeleid van de motoren uit de Ford GT40 die in dezelfde tijd de Ferrari’s aan het vernederen waren. Die 7 liter achtcilinder krachtpatsers waren simpel, betrouwbaar, loeisterk en gewoonweg te veel voor de kleine twaalfcilinder Ferrari’s.

De muscle car fanaat – Tom scarpello. Heft met het bedrijf Revology Cars wel vaker ‘oudjes’ onderhanden genomen.Er is schijnbaar een hoop vraag naar old school cars die in een nieuw jasje worden gestoken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van neo-hot-rods. Dit zijn classic cars zoals we die allemaal kennen, maar dan praktisch nieuw. We kunnen zegen dat dit het beste van twee werelden. De mooiste auto’s met de technologie van nu.

Het prijskaartje

Deze 1967 Ford mustang is het perfecte voorbeeld van  ‘’De mooiste auto’s met de technologie van nu’’ en wij begrijpen waarom het design  alleen al van de auto is uitstekend, de uitstraling het robuuste uiterlijk en de iconische vormen maken de shelby GT500 de mooiste auto op de markt. in de nieuwe ( toch oude) Ford-Shelby zit maar liefst een 7.0-liter V8 met maar liefs 600 pk. Dit maakt de shelby GT500 sneller dan zijn voorgangers een halve eeuw geleden.

De auto is verder aangepast met moderne standaarden. Zo is ‘ie uitgerust met de beste remmen, state-of-the-art ophanging en led- verlichting in het interieur. Er is daarnaast ook nog een goed werkende climate controle ingebouwd en kun je gebruik maken van een modern infotainment-systeem. De auto kunt u kopen in twee uitvoering: de 6 traps manuele versnellingsbak voor $219.000 dollar en de zes traps automaat voor $222.840. Het mogen duidelijk zijn dat het beest met een versnellingsbak gereden moet worden.

Voor meer interessante weetjes volg onze blog magazineauto’s