Indien jij een elektrische auto hebt, dan is het mogelijk om deze op te laden door gebruik te maken van zonnepanelen. Dit is een duurzame vorm van omgaan met energie, waarbij slechts weinig energie gebruikt wordt. Deze keuze wordt tevens steeds populairder door particulieren, gezien de mogelijkheden tot winst en de fiscale voordelen. Verder zijn elektrische auto’s steeds goedkoper aan het worden, zijn er lagere onderhoudskosten en rijden ze stil. Bovendien is brandstof een stuk goedkoper dan benzine of diesel, helemaal als de auto wordt opgeladen met zonnepanelen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot zonnepanelen subsidie

Het opladen van de elektrische auto

De energie van de elektrische auto is niet oneindig en op een gegeven moment moet de auto opgeladen worden. Dit kun je doen door gebruik te maken van het net, waarbij de elektrische auto wordt aangesloten met een speciale laadpalen. De Nederlandse overheid heeft de afgelopen jaren steeds meer laadpalen geplaatst, waardoor het proces van de auto opladen steeds gemakkelijker wordt voor particulieren. 

De energie van zonnepanelen 

Als je zonnepanelen hebt zal je veel energie opwekken, aangezien de zon een krachtige bron van energie is. Meestal houd je energie over, aangezien je met de zonnepanelen meer energie opwekt dan nodig is. Door de zonnepanelen kun je meer dan alleen jouw huis voorzien van elektriciteit. Dit is iets wat je tevens bij de elektrische auto kunt doen, met name in de zomer waarin er sprake is van felle zon. De elektrische auto wordt dan opgeladen met de energie die over is van het net. 

Laadpaal aansluiten op de zonnepanelen

Richting de toekomst is het natuurlijk fijn om maximaal gebruik te maken van de stroom die je opwekt. Daarom is het een efficiënte stap om een laadpaal aan te sluiten op de zonnepanelen en hiermee jouw stroom direct te gebruiken om de elektrische auto op te laden. Indien je dan een aantal uren gebruik hebt gemaakt van de elektrische auto, kom je thuis en kun je vervolgens gebruik maken van de laadpaal. Niet iedere laadpaal is hier echter geschikt voor. Daarom is het belangrijk om bij het aanschaffen van een laadpaal hier gericht naar te zoeken.