Het zit nog vers in ons geheugen gegrift, het sjoemelschandaal van vorig jaar waar bij de uitgevoerde test gesjoemeld is met de werkelijke resultaten. Veel mensen voelde zich voorgelogen en waren zeer teleurgesteld in het merk Volkswagen en vragen zich af of de auto’s nu wel eerlijk uit de tests komen. Elke auto die nieuw is geproduceerd moet een test ondergaan op het gebied van uitstoot en verbruik. De auto wordt natuurlijk ook getest op zijn prestaties, maar met de gedachte bij de toekomst zijn testen op het gebied van milieu belangrijk geworden. Als de auto wordt getest op prestaties wordt er vooral gelet op snelheid en vermogen van de motor. Ben je op zoek naar een auto die alleen als functie heeft dat die je van A naar B brengt, of een auto met veel comfort en vermogen? Doormiddel van verschillende tests uitgevoerd zijn en de specificaties van de auto kun jij erachter komen welke auto het best bij je past.

Test 1 2 3 test…

Recentelijk zijn er nieuwe modellen geïntroduceerd door een aantal grote merken. Er wordt veel gelet op het verbruik van de auto en het verminderen van het gewicht. Doordat het gewicht lager wordt zal de auto minder brandstof verbruiken en dit heeft een positief effect op ons milieu. In een paar jaar tijd zijn er grote ontwikkelingen ontstaan. Sinds 2010 zijn er motoren ontwikkeld die het voorplatform hebben gehaald. Denk aan tesla, Volkswagen, Nissan en BWM. Voordat een auto die op elektriciteit rijdt wordt goedgekeurd voor de verkoopmarkt moet het een aantal tests doorstaan. Voordat je het label “groen” aan de auto mag koppelen wordt er getest of de auto daadwerkelijk zuinig is en of de informatie die de fabrikant geeft ook kloppen. In 2006 kwam het Chinese merk Xebra met een auto die volledig op elektriciteit reed, alleen was het bereik 64 kilometer op een volle accu waardoor de auto nooit een doorbraak heeft gehad. In 1997 lanceerde Toyota de prius die een gecombineerde elektro/verbrandingsmotor had en dit heeft tot een verkoopsucces geleid.

De verbruik test, maar waarom?

De verbruik test is er om er zeker van te zijn dat de auto functioneert naar de genoemde specificaties en eisen. De eisen zullen strenger worden omdat het milieu ernstig vervuild wordt. Ook zullen eisen met de jaren zwaarder worden door het energieakkoord dat is vastgelegd. In het akkoord is afgesproken dat Na 2035 er alleen nog maar emissievrije auto’s verkocht mogen worden. Een algemene test die uitgevoerd wordt op auto’s is de test op uitstoot. Co2 is ongunstig voor de opwarming van de aarde en de auto’s zullen aan strengere eisen moeten voldoen.

Conclusie

Geduld is een schone zaak, na jaren van testen en experimenteren zijn er motoren die volledig elektrisch rijden. In de jaren die komen zullen de testen de uitkomst bieden en zal elektrisch rijden voor iedereen mogelijk worden. Doordat vele onderzoekers hun kennis en ideeën delen zijn ze zover gekomen als dat ze nu zijn.