Als wij als klein land niet dagelijks tientallen files in ons land willen hebben, moet er toch wat veranderen aan het auto rijden van nu en moeten we gaan kijken naar de toekomst van autorijden. De files worden niet veroorzaakt omdat het te druk op de weg is, maar omdat er vertraging ontstaat door een ongeluk of doordat er plotseling iemand remt.

De oplossing voor de toekomst van autorijden

Als we ervoor kunnen zorgen dat er geen vertraging meer voor komt, zijn we eigenlijk al klaar. Maar dat is niet zo gebeurt. Als auto’s zelf zouden kunnen rijden, zou er niks gebeuren, als deze tenslotte foutloos zijn. Op dat punt zijn we nog lang niet. Maar merken als Tesla en Google zijn al hard op weg om dit te bereiken. Het overige probleem is alleen nog wel dat iedereen zo’n zelf rijdende auto moet hebben. Voordat dit is bereikt ben je al vele jaren verder.

Wetten

Om zoiets binnen een bepaalde tijd te realiseren moeten er veel nieuwe wetten worden ingesteld en al bestaande wetten worden aangepast. De wet dat iedereen een auto moet hebben met een automatische piloot zou een lang proces zijn. Dit is misschien wel de enige manier om alleen maar zelfrijdende auto’s op de weg te hebben. Er zouden bijvoorbeeld wegen moeten zijn waar elke auto zou mogen rijden. Hierdoor kan er nog steeds worden gereden met oude auto’s zonder automatische piloot.

Elektrische auto’s

Iedereen heeft er wel zijn eigen mening over. Warmt de aarde nou op, of niet? De laatste jaren zijn grote automerken bezig geweest om een accu te maken die snel opgeladen kan worden. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als het opladen van de auto even snel zou gaan als het tanken nu. De auto op laten laden door een magnetisch veld onder de weg is ook een idee die al even speelt bij een paar toekomstdromers. Dit zou een hele verandering zijn in het reizen met de auto.

photo-zonnepanelen op veld

Topsnelheid

Doordat de auto zelf rijdt hoeft er niet gelet te worden op de snelheid. De snelheidsregels zouden dan ook aangepast moeten worden. In principe zou een auto constant op zijn snelst kunnen rijden. Dit zal ook erg duurzaam zijn. De wegen zouden daar wel op aangepast moeten worden. Denkt u bijvoorbeeld maar aan de lengte van de invoegstrook. Al zit een elektrische auto al snel op een hoge snelheid.

Groene stroom

Als elke auto in de toekomst elektrisch zou zijn, moet er natuurlijk veel stroom worden opgewekt. Doordat daar veel meer vraag naar is zullen de zonnepanelen veel beter worden, maar ook andere energie opwekkers zouden veel productiever worden. Er zouden tenslotte ook veel meer van zulke opwekkers geplaatst moeten worden om de nodige elektriciteit te verkrijgen.