Het is dan eindelijk zover, de nieuwe Kia Niro komt eraan. Dit model moet aan het begin van het derde kwartaal op de markt komen. Als eerste zal de Hybride en en de Plug-In Hybride op de markt komen. Later volgt de volledige Elektrische versie van de Niro. Kia heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat dit model zo duurzaam mogelijk is. Zoals je misschien al weet, Kia staat bekend om zijn hoge kwaliteit en goede service. Wij denken dat deze elektrische auto bij de populairste gaat horen.

De laadsnelheid van de Kia Niro EV

De nieuwe Kia Niro EV is voorzien van een 64 kWh batterij. Dit betekent dat je binnen 23 minuten 80% van de batterij kunt opladen met een 100 kW laadpaal. Je hebt dus geen problemen als je onderweg bent en je batterij op raakt. Kia heeft er ook voor gezorgd dat de Kia Niro EV over een AC-laadpaal beschikt. Dit maakt het mogelijk om thuis of op kantoor te laden.

Wat is een AC-laadpaal?

Een AC-laadpaal is een laadpaal die je aansluit op het stopcontact. Kia geeft de voorkeur aan deze oplaadmethode, omdat het minder belastend is voor het elektriciteitsnet. Bovendien is het ook een stuk goedkoper dan het gebruik van een snellader.

Technologie van de Kia Niro

Kia heeft er ook voor gezorgd dat de Kia Niro EV is voorzien van de nieuwste technologie. Zo is het voertuig uitgerust met een regeneratieve remfunctie. Dit maakt het mogelijk om energie op te wekken wanneer je remt. Kia noemt dit ‘brake energy regeneration’. Daarnaast is de Kia Niro EV ook voorzien van een speciale functie die ervoor zorgt dat het voertuig automatisch in de juiste stand gaat staan wanneer je parkeert. Kia noemt dit ‘auto hold’. Dit maakt het mogelijk om moeite te besparen bij het in- en uitstappen van het voertuig.

Kortom, de Niro is een zeer duurzaam voertuig dat is voorzien van de nieuwste technologie. Kia heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat dit model zo duurzaam mogelijk is. Door gebruik te maken van duurzame materialen, zoals aluminium, is het mogelijk om het gewicht van het voertuig te verminderen. Dit maakt het mogelijk om meer energie te besparen en dus ook CO₂ uitstoot te verminderen. Het interieur zit vol met gerecycled materiaal. Kia gebruikt bijvoorbeeld recycled PET-flessen voor de bekleding van het interieur. Kia heeft er ook voor gezorgd dat alle Kia Niro EV’s zijn uitgerust met ledverlichting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens heel stijlvol. Kortom, de Kia Niro is een zeer duurzaam voertuig dat is voorzien van de nieuwste technologie.

Wat gaat deze Kia Niro kosten?

Voor de Hybride versie betaal je minimaal 31.995 euro. De Plug-In Hybrid kost je minimaal 38.995 euro en voor de Elektrische versie betaal je minimaal 39.795 euro. Voor een auto van zulke kwaliteit valt deze prijs dus erg mee.