Heb je net je rijbewijs gehaald en wil jij je eerste auto kopen? Of is je huidige auto aan vervanging toe en ga je op zoek naar een nieuw exemplaar? Er zijn allerlei verschillende redenen voor het kopen van een nieuwe auto. Een nieuwe auto is leuk, maar je wil natuurlijk het liefst in een auto rijden die bij je past en die ook nog eens een hele tijd mee zal gaan. Vandaar dat het belangrijk is om je in de verschillende merken en modellen te verdiepen. In deze blog kom je erachter wat voor ’n auto het beste bij je past.

Auto kopen? Bedenk wat je voorkeur heeft.

Wil je liever een splinternieuwe auto kopen of voldoen auto occasions ook aan je wensen? Wanneer je de wens hebt om een nieuwe auto aan te schaffen, is de belangrijkste vraag wat je budget precies is. Vaak kosten hele nieuwe auto’s meer geld, maar dan ben je wel de eerste bestuurder en weet je zeker dat de auto geen gebreken heeft. Een occasion is goedkoper maar kan ook ouder en meer versleten zijn. Daarentegen kun je wanneer je een occasion koopt, dezelfde dag nog in de auto naar huis rijden. De levertijd van een nieuwe auto kan zomaar een paar weken of zelfs maanden duren. Daar kun je allemaal rekening mee houden op het moment dat je voor een nieuwe auto gaat kijken.

Wat voor leefstijl heb je?

Ben je een student, alleenstaand, heb je kinderen of veel huisdieren die je in de auto vervoerd? Al deze vragen zijn belangrijk als je een nieuwe auto gaat uitzoeken. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je de auto voor gaat gebruiken. Wil je ermee op vakantie gaan? Ga je er grote of alleen kleine afstanden mee afleggen etc. Een auto dient bij je leefstijl aan te sluiten. Ben je duurzaam, kies dan niet voor een diesel maar voor een elektrische auto.

Verder kun je bij jezelf afvragen hoe handig je bent. Heb je verstand van auto’s en ben je technisch onderlegd? Zou je bijvoorbeeld een bobine kunnen vervangen? Zo ja, dan kan je zelfs een gehavende auto voor weinig kopen en die helemaal opknappen tot het je droomauto is. Ben je niet zo handig? Koop dan een auto waar je zonder problemen in weg kunt rijden. Maak de keuze voor een nieuwe auto in ieder geval niet moeilijker dan het is.