Niets is zo vervelend als een stuk met de motor willen rijden en erachter komen dat de accu leeg is. Zeker wanneer je een lange tijd niet met de motor hebt gereden kan het voorkomen dat de motorfiets accu leeg is. Om ervoor te zorgen dat het minder vaak voorkomt kun je kiezen voor een goede accu voor de motor. Hierin heb je de keuze uit verschillende soorten accu’s. Wanneer je kiest voor een loodaccu heb je de meeste kans dat de motor gewoon start, ook na een lange tijd van stilstaan. Kies bij een loodaccu voor gel zodat er geen accuzuur uit de loodaccu kan lopen wanneer de motor omvalt. Accuzuur kan de lak van de motor beschadigen.

AMG accu voor de motor kopen

Een andere mogelijkheid naast de loodaccu is een AMG accu. Bij deze accu is de accuzuur opgenomen is glasvezelmatten die zich bevinden tussen de loodplaten van de accu. Om er zeker van te zijn dat een AMG accu geschikt is voor jouw motor kun je een compatibiliteitstest doen. Ook kun je, aan de hand van je kenteken, zien of deze accu bij jou motor past. AMG staat voor Absorbed Glass Mat. Waarom zou je kiezen voor een AMG accu voor de motor? De voornaamste reden dat vele je al voor gingen is de lange levensduur, weinig zelfontlading en deze accu vergt weinig onderhoud. Daarnaast is naar voren gekomen dat de accu, ook bij lang stilstaan, nog prima een lange tijd mee kan zonder tussendoor opgeladen te worden.

De juiste accu voor jouw motor kopen

Er zijn verschillende accu’s op de markt. Welke je uiteindelijk kiest hangt af van het soort motor dat je hebt. Bij twijfel kun je altijd een specialist om hulp vragen, bijvoorbeeld bij: Boonstra Parts. Hier kun je ook meteen je nieuwe accu aanschaffen. Een goede accu zorgt ervoor dat je probleemloos kunt motorrijden zonder de ergernis dat de accu weer leeg is. Per type en per merk motor zijn er passende accu’s te vinden zodat je zeker weet dat je niet met lege handen naar huis gaat.